Valikko Sulje

Pennun ensimmäinen vuosi

Pennun vuoden aikana pentu käy omistajansa kanssa kerran kuukaudessa Punaturkissa eri teemojen mukaan tutustumaan klinikkaan ja klinikalla työskenteleviin henkilöihin. Ajanvarauksella varatuilla 15 minuutin hoitajakäynneillä käydään läpi useita pennun elämään kuuluvia asioita kynsien leikkauksesta korvien katsomiseen ja madotuksiin.

Punaturkin Pennun vuosi on tarkoitettu kaikille pennuille 16 viikosta 1 vuoteen. Punaturkissa rokotuksissa käyvät pennut saavat osallistua Pennun vuoteen veloituksetta. Muille Pennun vuosi – käynnit maksavat 20€/käynti

Jokainen pentu saa Punaturkista mukaansa ensimmäisellä rokotuskäynnillä paketin joka sisältää:

  1. Kulmalukkokansio
  2. Punaturkin Pentuopas
  3. Terveys/rokotuskortti
  4. Alennuskortti Punaturkkiin
  5. Ajanvarauskortti pennunvuoteen
  6. Painokäyrä (neuvolakorttia vastaava)
  7. Penturuokaa sponsorilta
  8. Fysioterapeutti Susanna Vartiaisen tervehdyksen ja kupongin

Ensimmäinen hoitajakäynti on 5kk iässä. Silloin tutustutaan paremmin hoitopöytään ja käydään läpi kynsienleikkausta. Myös korviin opetellaan katsomaan ja kotiin tulee muutama pikku tehtävä.

Puolen vuoden iässä panostetaan suuhun ja hammasterveyteen. Käydään läpi hampaiden harjausta ja sen opettelua kotona.

Kun pentu on 7 kk ikäinen käydään läpi ensiapua, tutustutaan mukaan tulevaan Punaturkin ensiapuoppaaseen ja kerrataan jo aikaisemmilta käynneiltä tuttuja asioita. Lisäksi yhteistyökumppanimme Vezer tarjoaa Käynnin yhteydessä alennuksen ensiapulaukusta.

Kahdeksan kuukauden iässä mietitään ruokintaa ja tutustutaan pennun kehonkunnon määrittämiseen. Käynnin yhteydessä yhteistyökumppanimme Vezer ja Punaturkki tarjoavat alennuksia ripulinhoitovalmisteista.

Useimmilla koirilla alkaa olla teini-ikä noin 9kk iässä. Käymme läpi mahdollisia ongelmia ja  kerrataan edellisiä käyntejä. Hoitaja neuvoo myös kaulurin ja kuonokopan opettamisen positiivisella vahvistamisella.

Kertauskäynti kaikkeen edelliseen on 10kk iässä. Samalla paneudutaan omistajan mahdollisiin kysymyksiin.

Madot, punkit ja muut ötiäiset sekä niiden häätö käydään läpi 11 kk käynnillä.

Kun pentu täyttää vuoden, tavataan jälleen eläinlääkäri, hoidetaan vuoden ikäisen rokotukset kuntoon ja vastaillaan esille tuleviin kysymyksiin.