Valikko Sulje

Leikkauspotilaat ja muut toimenpidettä varten rauhoitettavat potilaat

Lemmikit, joille on varattu aika rauhoitusta vaativaan toimenpiteeseen, saavat vastaanotolta lemmikkikohtaiset ohjeet, miten valmistaudutaan kyseistä toimenpidettä varten.

Muutamia yleissääntöjä on kuitenkin olemassa.

Koirille suosittelemme 12h paastoa. Vettä saa antaa olla tarjolla, kunhan kuppi otetaan pois 2-3 tuntia ennen leikkausaikaa. Pennuille ja vanhemmille koirille suosittelemme noin 6 tunnin paastoa ja vettä saa antaa ennen leikkausta muutaman desin verran. Leikkausta edeltävänä iltana suosittelemme tarkistamaan, ettei koira ole likainen (näkyvä lika kannattaa pestä tai harjata pois riippuen koiran turkin laadusta). Vastaanotolle tullessa koira on hyvä käyttää pienellä lenkillä, jotta se saa ulostettua ja virtsattua. Oma viltti tai lelu voidaan tuoda lemmikin mukana. Jos koiralla on jo oma kauluri, voi sen varata mukaan. Myös kunnollinen panta on hyvä olla mukana. Sekä kaulurin että pannan voi hankkia myös vastaanotolta tarvittaessa.

Kissoille suosittelemme noin 6 tunnin paastoa, vettä saa olla saatavilla koko ajan. Kissoille on hyvä laittaa oma alunen puhtaaseen pussiin odottamaan heräämisvaihetta. Näin alunen ei sotkeudu mahdollisista eritteistä.

Paastotusta emme suosittele kaneille, jyrsijöille ja freteille ollenkaan. Kaneille ja jyrsijöille suosittelemme omistajaa antamaan mukaan vastaanotolle lemmikin herkkuruokaa, jotta voimme tarjota mahdollisimman nopeasti heräämisen jälkeen syötävää ja suoliston toiminta voidaan varmistaa. Vastaanotolla on varattuna hyvänlaatuista heinää, raikasta vettä ja laadukasta tukiruokaa. Usein oma ruoka on kuitenkin lemmikille maittavinta.