Valikko Sulje

Pelko Pois -käynnit

Lemmikille ja omistajalle varataan 15min mittainen hoitajakäynti klinikan rauhalliseen aikaan. Käytännössä ajanvaraukset ajoittuvat aamuihin klo 8.00. Käynnin aikana lemmikki saa omassa rauhassa ja tahdissa tutustua hoitohuoneen hajuihin ja pintoihin.

Ensimmäisellä käynnillä tutustutaan vain hajuihin ja lattiatasoon. Seuraavilla käynneillä lisätään ärsytystä ja edelleen lemmikin ehdoilla edetään, kosketukseen, pöydälle menoon, sieltä rauhalliseen pois tulemiseen, korvien ja hampaiden tutkimiseen ja etu- sekä takajalkojen tunnusteluun. Kaikkea tätä ei tehdä yhdellä käynnillä. Käynnit ovat 3-4vk välein edeten aina kerta kerralta pidemmälle. Yleensä käyntejä vaaditaan 4-5.

Käynneille kannattaa varata lemmikin omia herkkuja, joilla sitä palkataan käynnin aikana. On myös hyvä että lemmikin kanssa tulee yksi ja sama henkilö mukaan, joka ohjaa lemmikkiä käynneillä. Silloin tilanne on selkein kaikille osapuolille. Tarvittaessa pystymme myös kysymään apua ja ohjaamaan lemmikin eteenpäin jos ongelma tuntuu olevan omistajan ja lemmikin välisessä yhteistyössä tai jos klinikkahenkilökunnan resurssit eivät riitä kouluttamiseen.

Käyntien tarkoitus on taata lemmikille ja omistajalle rennommat klinikkakäynnit sekä hoitavalle henkilökunnalle turvallisempi työympäristö.